Opetukset / Teachings


Puolisolla on väliä


Bookmark and Share

Puolisolla on väliä

Millä alueilla sinä harjoitat uskoasi? Mihin uskot?

Ensimmäiseksi, sinä voit uskoa kaiken Jumalan sanasta, lupauksista, jotka sinulle on annettu, mutta sinä et voi uskoa sanan ohi. Miksi et? Koska…. usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta (Room 10:17). Usko on rakennettu siihen, mitä Jumalan sana sanoo ja sinä et voi uskoa ohi Jumalan sanan ymmärtämisestä. Jos ihmiset yrittävät tehdä niin, he joutuvat vaikeuksiin.

Esimerkiksi, vuosia sitten tapasin erään pastorin joka vastaanotti Pyhän Hengen kasteen, puhui kielillä ja heitettiin ulos seurakunnastaan sen tähden.

Ilman pastoroitavaa kirkkoa, hän oli mennyt erääseen kaupunkiin töihin ja hän alkoi käydä suuressa täyden evankeliumin kirkossa tässä kaupungissa. Mies oli iältään n. 40-vuotias ja naimaton.

Hän kertoi minulle eräästä kauniista naisesta, joka lauloi kirkon kuorossa, ja koska ”sinä voit saada sitä, mitä pyydät” ja ”mitä tahansa sinä halajat, vain rukoile, niin sen vastaanotat”, joten hän aikoi rukoilla ja uskoa, että hän tulisi saamaan tämän kuorossa laulavan naisen vaimokseen.

Kuitenkaan en mistään raamatussa löydä kohtaa, jossa sanottaisiin, ”Lupaan Kallelle, että hän saa Marjan vaimokseen”. Marja ei ehkä halua tulla hänen vaimokseen.

Kysyin mieheltä: ”oletko koskaan keskustellut tämän naisen kanssa? Oletko koskaan ollut treffeillä hänen kanssaan?” ”En”, mies vastasi.

Kirkossa jumalanpalveluksen aikana ja kuoron laulaessa sunnuntaiaamuisin, tämä mies oli nähnyt naisen, joka viehätti häntä ja siksi että ”sinä voit saada, mitä pyydät”, hän pyysi Jumalalta naista vaimoksi itselleen, tuntematta edes naista.

Sana vain ja se olisi voinut tapahtua ja muuttua voimassaolevaksi. Mutta missä kunnossa se olisi voimassaolevaksi tullut? Mutta kun minä uskon tarpeeksi vahvasti, joku sanoisi…

Ei, uskon täytyy olla perustunut Jumalan sanaan. Olemme nähneet, että usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Ja Jumalan sana sanoo: San 18:22 Joka vaimon löysi, se onnen löysi, sai Herralta mielisuosion.

“Joka vaimon löysi” edellyttää että sinulla on pelaajan osa, ok, mutta sinun täytyy olla avoin Herran suunnalle ja sinun tulee ymmärtää, että et voi mennä toisen ihmisen tahtoa vastaan.

Jumala johdattaa ja opastaa sinua. Sinulla on oikeus kysyä Häneltä ohjeita, koska hän on luvannut opastaa ja ohjata sinua. Mutta vain poimia joku väkijoukosta ja sanoa ”minä uskon Jumalaan ja siihen, että tuosta ihmisestä tulee minun puolisoni”, ei toimi.

Toisen tahto tarvitaan

Tuo ihminen, jonka tahdot puolisoksesi ei ehkä haluakaan tulla puolisoksesi.

Ystävät, sinä et voi ajaa toisen tahdon yli tässä (tai muussakaan) asiassa, joten sinä voit yhtä hyvin taipua ehkä vain tämän kerran tai sitten kokonaan.

Jumala ei harjoita auktoriteettiaan yli ihmisen hengen. Jos Hän niin tekisi, Hän järjestäsi kaikkien ihmisten pelastuksen maan päällä, tällä sekunnilla, tänään ja sitten me voisimme astua sisään tuhatvuotiseen valtakuntaan.

Meillä on auktoriteetti pahojen henkien yli, ei toisen ihmisen hengen. Jumala on taannut ihmiskunnalle vapaan tahdon valita itse.

Kerran eräässä seurakuntani kokouksessa, n. 3-kymppinen nainen kysyi minulta: ”Veli Hagin, onko minulla oikeus uskoa saavani puoliso?”

”Uskon, että sinulla on”, vastasin, ”koska raamattu sanoo” joka vaimon löysi, se onnen löysi, sai Herralta mielisuosion – ja se olisi huono sääntö, jos se ei toimisi molempiin suuntiin”.

Toimiiko usko täällä?

Sanoin nuorelle naiselle, “sinä et vain voi mennä ja poimia väkijoukosta jonkun ja sanoa. Tuo on minun! Mutta sinä voit pyytää Herra johtamaan sinua. Sinä voit pyytää Jumalaa selvittämään sinulle yksityiskohdat, koska sinä uskot Häneen”.

Seisoa uskossa

Monen kuukauden ajan näytti siltä, että asiat eivät ”toimineet” tämän nuoren naisen kohdalla. Miestä ei vain kuulunut hänen elämäänsä. Joka kerta kun näin hänet, rohkaisin häntä seisomaan uskossa. Hän sanoi: ”minä seison uskossa. Tämä tulee toimimaan. Minä tiedän, että se toimii!” Hänellä oli ehdoton ja selkeä malli omassa mielessään tästä asiasta. Hän sanoi: “Minä en itse johda palvelutyötä, mutta olen tehnyt Herralle töitä monta vuotta ja tahdon mennä naimisiin sellaisen henkilön kanssa, jolla on palvelutyö.”

Jonkin ajan päästä näin hänet ja hän oli mennyt naimisiin hienon miehen kanssa, jolla oli palvelutyö. Tämän naisen usko oli toiminut.

Muistan myös kaksi kaunista nuorta naista, jotka osallistuivat herätyskokoukseen, jonka kerran pidin Oklahomassa. He olivat juuri valmistuneet koulusta luokkansa korkeimmilla arvosanoilla. Molemmat olivat pelastuneet ja saaneet Pyhän Hengen kasteen. Joitain kuukausia myöhemmin, kun palasin takaisin pitämään toista kokoussarjaa samassa kirkossa, Herra antoi minulle viisauden sanat toiselle näistä tytöistä.

Jälkeenpäin pastori kertoi minulle: ”Veli Hagin, olen niin iloinen siitä, että palvelit tyttöä. Sinä et tiennyt sitä, että tämä nuori nainen oli kihloissa ja menossa naimisiin ja me olimme hieman huolissamme siitä. Nuori mies oli osallistunut seurakunnan tilaisuuksiin, mutta ollakseni sinulle rehellinen, olen varma, että hän teeskenteli pelastunutta päästäkseen tytön kanssa naimisiin.”

Jotakin parempaa

Minä en ollut tiennyt näitä yksityiskohtia sinä iltana kun nuorta naista palvelin. Hän oli istunut ensimmäisellä rivillä juuri sinä iltana. Pyysin seurakuntaa laulamaan, koska en halunnut kaikkien kuulevan, mitä hänelle sanoin. Sanoin hänelle: ”Herra sanoi, että minun pitää sanoa sinulle tämä: ”minulla on sinulle jotakin parempaa. Älä mene nyt naimisiin. Minulla on sinulle varattuna jotakin parempaa.”

Kaksi vuotta myöhemmin olin Californiassa pitämässä kokoussarjaa kun hyvännäköinen nuoripari tuli luokseni. Nainen sanoi: ”Veli Hagin, muistatteko minua?”
“Vastasin, etten muista, mutta kasvosi näyttävät tutuilta.” Hän sanoi nimensä, mutta en silti voinut muistaa kuka hän oli.

Hän sanoi: ”Tämän sinä varmasti muistat: Sinä kutsuit minut kokoussarjassa eteen kun seurakunta lauloi ja kerroit minulle, ettei minun pitäisi vielä mennä naimisiin, koska Herralla oli minulle jotakin parempaa.” ”Nyt muistan”, vastasin. Hän vastasi iloisesti: ”Tässä hän on!”

Sitten hän kertoi minulle, että hän ja hänen miehensä olivat raamattukoulussa valmistautumassa palvelutyöhön. ”Oi olen niin iloinen, että Herra otti minut kiinni ja puhui kauttasi. Olisin tehnyt kohtalokkaan virheen. Me olemme niin valtavan onnellisia ja me työskentelemme Herralle.”

Jumalalla oli hänelle jotakin parempaa. Jumala ohjaa ja johtaa meitä. Meidän tulee olla avoimia Jumalan johdatukselle.

Katsos, me voimme uskoa Jumalaa ja harjoittaa uskoamme kaikkea sitä varten, jonka Hän on meille raamatussa luvannut. Mutta meidän täytyy perustaa uskomme Jumalan sanaan, siihen, mitä raamattu sanoo. Jos menemme sanan ohi, menemme harmaalle alueelle ja sieltä pimeälle alueelle. Niin kauan kuin olemme sanassa, olemme valkeudessa. Silloin olemme turvallisella maalla – vankalla maalla. Joku saattaisi sanoa: “mina en vain nyt tiedä minkä suunnan elämässäni ottaisin, mitä mina uskoisin?”

Luota Jumalan johdatukseen, koska Hän on luvannut johdattaa sinua. Pyydä Hänen ohjaustaan uskon kautta. Sano: ”Herra opastaa minua, Hän johdattaa minua. En ehkä näe sitä juuri nyt, ja saattaa olla, etten tiedä, mitä tehdä juuri nyt. Mutta Hän on minun opastajani ja Häneen minä luotan.”

Room 8:14 Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.

Jumala johdattaa sinua, mutta muista että Hän johdattaa sinua askel kerrallaan.
Kirjasta Ministering to Your Family (Chapter 1 © 1986) by Kenneth Hagin and Kenneth Hagin Jr. Kenneth Hagin Ministries Inc. luvalla.

Bookmark and Share
counter free hit unique web


Kenneth Hagin - käännös: Tina Antamo
30.03.2008
Pienempään ja hieman suurempaankin nälkään... 14.12.2011
Avioliiton pieni ohjekirja 13.12.2011
Syytöksestä anteeksiantamukseen ja yhä vaan kasvavaan uskossa vaeltamiseen 06.08.2011
Mitä Raamattu kertoo meille Jeesuksen syntymän ajankohdasta? 26.12.2010
Älä luota silmiisi ja korviisi 25.12.2010
Itsemurha, lopullinen ratkaisuko? Mitä raamattu sanoo itsemurhasta? 28.05.2010
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 14.12.2009
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 02.11.2009
Masennus on sairaus 26.10.2009
Flashes from Heaven / Välähdyksiä Taivaasta 29.08.2009
Älä sido puivan härän suuta 03.06.2009
Flashes from Heaven / Välähdyksiä Taivaasta 14.04.2009
Flashes from Heaven / Välähdyksiä Taivaasta 05.03.2009
Flashes from Heaven / Välähdyksiä Taivaasta 08.02.2009
Vuosi 2009 08.01.2009
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 07.01.2009
Raamattu läpi vuodessa - Lukusuunnitelma 01.01.2009
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 10.12.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 21.11.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 10.10.2008
Palvelija nimeltä raha. 16.09.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 13.09.2008
Juoruilu, Panettelu ja Parjaus on synti! 20.08.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 11.08.2008
Välähdyksiä Taivaasta/Flashes from Heaven 12.07.2008
Anna Herralle parhaimpasi ja kaikkein kalleimpasi! 15.06.2008
Välähdyksiä Taivaasta/Flashes from Heaven 04.06.2008
Ehtoollinen 27.05.2008
Ahneus 20.05.2008
8 asiaa, jotka eivät tuo pelastusta sielullesi 14.05.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 06.05.2008
Mitä Rakkaus on? 02.05.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 27.04.2008
Jumalan läsnäolon ilmestyminen – Osa 2 07.04.2008
Jumalan läsnäolon ilmestyminen – Osa1 06.04.2008
Puolisolla on väliä 30.03.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 19.03.2008
Jumalan Sota-asu 05.03.2008
Opetuslasten tekeminen 26.02.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 13.02.2008
Miksi Jeesus valitsi apostoleiksi miehiä? 06.02.2008
Profetaalinen sana vuodelle 2008 09.01.2008
Välähdyksiä Taivaasta / Flashes from Heaven 08.01.2008